Saturday, June 21, 2008

Moving To A Greenier Pastures....

HoHoHo....finally...I made a decision, i'm going to resign from my current job...Got the Letter of Offer this noon. I received a call from them at 11.30am. Just couldn't wait anymore. After cooking i asked abang to drive me to Shah Alam. Aku dengan pakaian ala-ala bibik (which refers to t-shirt lusuh + seluar track) pegi opis perjawatan amek surat tu..lantakla..Saturday kan..

After i read all the terms and conditions, the most important thing is THE SALARY...as expected. Bolehlah, just KWSP aku kurang la sikit carumannya sebab gaji pokok wayyyyyyyyy less than my current salary. But top up ngan allowance itu dan ini, jadik lebih dari gaji sekarang. I don't really mind about the salary eventhough i have to commute everyday from Ampang-Cheras-Shah Alam, everyday. Janji aku dapat berenti dari keje skrg and switch to totally different field a.k.a totally new environment and of course new scope of works, new challenges. Dah sedikit bosan jadik QS..

I admit that i might be in trouble as i have no experience at all. Kalau tak diberi peluang mana nak dapat pengalaman, ye tak??? So, to be positive, i take this as a challenge. Aku anggap ni peluang keemasan bagi aku untuk further study to the highest level...insya allah. Doakan aku agar dipermudahkan segala urusan sebab aku tau bukan mudah nak jadi pendidik, apa lagi nak mendidik budak-budak besar yang dalam kepala diorang dah ada macam-macam input....

5 comments:

nang said...

dah nak resign dr HCM?
ngajar kat shah alam kat mana nnt? mana tau leh kuar lunch skali nanti..

yulie said...

c'gratesss mazz.. doakan aku lak ikut jejak langkah ko.. amin2x

mazzuana said...

nang - keje kat UITM..jadik cikgu...

yulie- thanks yulie, meh meh come lets follow me..wahhhh!

nanako said...

congratss mazz... akhirnye apa yg ditunggu2 dh dpt :D

nang said...

klau Uitm shah alam tu dekat je ngan opis nang.. nang pun selalu gak g lunch kat area seksyen 7 tu..

anyway.. tahniah!!!! dan lg satu, b4 mazz resign, kes project utan aji perlis tu dah settle ke? bos2 tu nak contra nganproject mersing tu plak.... nang skrg dah x handle project. 100% buat tender jer... tu yg dah x tau hal2 project tu...

bglah email add ngan no telepon... nnt dah keje shah alam nnt, leh jumpa selalu...