Monday, June 23, 2008

Meh update pasal Adam

Lama tak citer pasal anak bujangku itu...Semalam genap usia Adam 14 bulan..

Sekarang Adam dah pandai tunjuk apa dia nak, geleng bila tak nak...angguk belum pass lagi. Pantang nampak bola mesti terpekik-pekik panggil "Bo"..even kat billboard tepi highway. Lembu dia panggil moo-moo...Dia dah paham apa kita suruh, let say suruh dia lie down..hold your bottle, give mama..take the remote..take your shoe..boleh paham dengan jayanya. Lagi satu pantang tengok belon..tu pun dia panggil Bo..Oh one more, dia dah pandai salam orang..tak takut dah and tak memilih saper dia nak salam
tengah tonyoh idung ngan smelly dia

Mama, i think i look gorgeous if i use this as my shoe..

Ni sibuk nak rampas kamera

aksi menonggeng kerjakan kotak biskut tiger


Yang pastinya, dia semakin manja ngan aku, air liur tak renti meleleh la Adam ni, dia suka main-main puting dia nanti berjurai-jurai air liur keluar. Kalau dia kiss tu abih bersememeh satu muka ni..Kalau babai, bunyik dia jadik Beh Beh sambil waving...
Hari tu aku bagi pelepasan dia masuk dapur. Terus capai kain lap dia buat macam aksi oshin tengah lap lantai..sambil berteleku & menonggeng dia lap lantai dapur, siap pusing ujung ke ujung...rajin, rajin...selalu dia nampak aku menonggeng-nonggeng lap agaknya...tu yang dia tiru. Kalau dia dengar muzik, menari bagai nak rak. Macam pak maun, macam Saturday Night Fever..semua ada...

Jom layan video aksi-aksi En. Muhammad Adam

video

No comments: