Tuesday, August 5, 2008

Apa citer?

Hahaha apa citer? aku tak de citer lately sebab tu idling blog nih..

Semalam aku masuk opis dah, sekali tu abang kol kata thumb drive keje dia dalam kete, abang amek off day sebab penat drive balik kampung weekend hari tu..so takkan aku nak balik ke ampang balik anto thumb drive tu?? gilo???

So, janji nak dating ngan abang kat amcorp mall...tengah-tengah between shah alam and ampang...by 10.30 aku dah kuar dari UITM heading to amcorp mall...samapi sana, carik tempat makan dulu. Oleh kerana kitorang ni jakun tak penah pegi amcorp, maka meraban-raban carik tempat makan, naik sampai ke atas rupanya makan kat bawah jek...hahahah malu sungguh la..

So, makan nasik ayam yang dikatakan sungguh sedap itu...resultnya, memang sedap la sebab ayam banyak and ayam dia ala-ala garing gitu, pastu taugeh dia bapak gemuk-gemuk...geram aku, bila makan kunyah bunyik krup krap krup krap...abis makan aku belikan abang baju keje satu, pastu masuk Romantika home deco beli table runner...terus jek balik sebab aku ada kelas kul 2 nanti...

Balik tu kan, perut aku macam tak sedap...last-last abang cakap dia sampai kena beli pil chi kit teck aun..aku pulak dekat stgh jam dok dalam toilet, sakit perut memulas-mulas macam nak beranak..hahahha

Pastu kan, kelakar sungguh la...aku ikut abang pegi duplicate kunci umah. Aku nak duplicate kunci opis baru ni ha....tengah-tengah cina tu dok duplicate kunci umah aku, tetiba sakit perut aku menyerang....kali ni memang memulas giler la...sampai tahap yang bulu roma tegak-tegak tu...aku dah berkerut-kerut menahan ni, dah mundar mandir pikir nak lepas kat mana...aku dah nekad nak gi klinik sebelah kedai ni nak tumpang toilet, tapi kasik ke diorang??? Abang pulak boleh bantai gelak-gelak tengok bulu roma aku tegak-tegak...hampeh..sib baik siap dah kunci, terus jek aku suruh abang pecut motor dia, kena angin pulak, lagi rasa nak tercicir,bila langgar bonggol lagi nak tercicir dah aku rasa...sampai umah mak tak sempat kata apa dah, terus masuk toilet, haaaaahhhhhhh legaaa.....abang sampai on the way balik umah ampang dia dok gelakkan aku....apa la orang nasik ayam ni letak sampai cirit aku! tak nak makan kat situ dahhhh...

Malam tu oleh kerana perut tak sihat lagi aku hanya masak Cucur Udang yang maha sedap (hahaha puji diri sendir...sedap wooo)siap kuah kacang lagi tu....aku tak tau la aku letak apa yang boleh xtra sedap pulak cucur udang aku kali nih...malam aku nak sambung wat nota lecture esok tu (ari nih la) tapi mata aku tak tahan dah minta ditutup...so ZZZZZZzzzzz....

Pagi ni aku kuar awal giler, 6.45am aku dah ada kat area federal hiway, sapai opis kul 7.21am...terus on laptop, sambung lecture notes, masuk kelas kul 8.35am tadi kelas tak de air cond pulak...panas gilos...aku cakap laju giler, sambil tu suruh bebudak tu terangkan sebab aku dah bagi homework pasal benda yang aku ajar hari nih....9.40 kelas abis, terus dismiss...jap lagi nak pi lunch sebab aku dah laparrrrrrrr........

3 comments:

okinokiyo said...

aku tau cucur udang ko sedap kenapa..ahahah..wei dah sakit perut siap leh masak mlm tu..haha..
ni nasik ayam sblh kedai magazine murah tu ke?

mazzuana said...

aku tak perasan pulak kedai magazine tu...tapi sebelah kedai baju pempuan...sakit perut giloss..tobat takmo da...

noniey alias said...

aku baca entry ko kali ni bukannya aku kesian, aku gelak ada lah. sama lak aku ngan laki ko nih. seba aku bleh bayangkan muka ko masa tu. hehehe. len kali jgn gi dah kedai tuh.