Thursday, August 28, 2008

Ujan yang maha lebat

Semalam aku balik dari opis dah lewat...kul 5 aku kuar dari sana...Kat Shah Alam at that time dah ujan dah...Why aku kuar lambat??? Sebab tuan punya bilik a.k.a ketua jabtan tetiba muncul kul 3.45ptg dan melepak dalam bilik aku...maka kitorang jadik keras kat situ takleh chow awal...

So, by 5pm, she hasn't move even an inch from her seats...huhuhu but i have to go back! By hook or by crook! Aku ngan roommate pun ngan selambanya sambil sengih-sengih kemas barang then amek beg segala keluar jek...lantak la..

A day before, aku kena fetch abang kat tol batu 3 sebab dia ada meeting kat Seksyen 27, then dia pegi ngan colleague dia, so balik ngan aku sekali la...dah tu aku nak make a move la kan masa pukul 4.35ptg....aku keluar aku cakap nak fetch my hubby kat batu 3, then terus jek keluar...and esoknya itu (which was semalam)akak-akak roommate aku cakap muka ketua Jabatan aku tu mencuka & muncung giler babeng tanda protes la tu tak suka aku balik awal....HELO! I'm not in admin position as you, you have to be in the office at 8am until 5pm, but me flexi hours occay! As long as i'm here in faculty for 7 hours, it's more than enuff...Aku dok pikir gak abih le black list aku nih...tapi lantak la, janji hours guwe cukup...

Pastu semalam dia masuk bilik ni lagi, orang lain cakap dia bagi respons, bila aku cakap dia buat macam aku tunggul...cilakak betul la...

Ala dahmerapu dari tajuk...cerita dia atas anggap je la iklan yer...

Citer sebenarnya ialah aku stuck dari hiway tak lehmasuk Bandar Tun Razak because of FLOOD...at all exit to BTR...sucks! First, i used to use exit Bandar Tun razak thru Cheras-Kajang Hiway, but normally during heavy pours jalan tu mesti naik air, so i opted for exit through Bandar Sri permaisuri...sekali tu, air naik dah.....and there got 1 school bus (without passenger, only the driver)stuck in there....and one SUV...divert to new office lot nearby, and i wished to make a turn to the opposite road, unfortunately that road was flooded as well...kena la ikut jalan jauh. Pusing bayu tasik condo, then masuk ikut Plaza Dwitasik pulak...kat situ nak keluar ke Stadium Bolasepak Cheras, tapi half way banyak keta pusing balik...got one CRV stuck in the flood...haiya...patah balik...Last resort aku tawakal jek ikut jalan yang biasa aku guna which exit from Cheras-Kajang Hiway...the road was clear from traffic! Bodoh betul la aku tak ikut situ dari tadi...just got 1 Proton Tiara stuck in between the 2 lanes...air naik tapi boleh cross lagi...penyudahnya aku sampai umah mak dekat pukul 7mlm...

Sakit peha aku sebab tekan pedal selang seli (keta manual la katakan)...pastu dah dok umah mak nak balik ampang pulak lagi...we pray so hard that the traffic will run smoothly...alhamdulillah just a little stumble jek..sampai umah kitorang kul baper tau??? Kul 9 mlm....

I'm too exhausted tak larat nak masak apa pun, last2 akak aku masak megi 3 bungkus, kitorang makan berjemaah...hahahah tak larat nak bangun pagi ni...

Ni pagi tadi kuar kul 7 pgi aku sampai opis kul 8..apekehal Cheras-Shah Alam sejam weh???? jalan still jem sebab hujan renyai-renyai...So petang ni aku bercadang nak balik awal dalam kul 4.30 tepat (tu pun dah lambat sebenarnya)tak kira la Ketua Jabatan tu bertapa kat bilik aku ke tak petang nih..dia senang la duk dekat...mencik!

3 comments:

kirana said...

KL dan hujan dan JEM memang sebati..tak dpt dipisahkan :)

kalo tak jem tak nama KL ..hehehe
jgn mare noooo..sabar byk2

mazzuana said...

Huhuhu tak marah...dah biasa, bak kata u la kan, kl & jem memang tak dapat dipisahkan...

noniey alias said...

nasib baik aku duk kuantan. dari umah ke bandar, 15 minit je. dari tempat keje ke umah, 5 minit.hehehe.jangan marah mazz