Thursday, July 24, 2008

Ada aku kesah???

Ni hal yang berlaku hari ni, pagi ni masa baru je letak montot kat kusi...blom panas pun lagi, kak sue a.k.a room mate aku cakap Dr. Mimah cakap please disconnect phone line, fax line yer, i officially keluar dari bilik tu 30th june, so i tak nak la nanti after that any usage masuk kat staff id i...

Hmmm...FYI it's not only us yang guna bilik ni, even before aku lapor diri kat sini pon...bilik ni memang staf sini guna untuk edit exam paper and printing, and of course they use the phone. Pasal fax pulak aku mmg tak usik la...masa nak pegi conference on monday tu je yang lecturer2 keluar masuk bilik ni nak fax attendance form kat PSDC (the organizer), then masuk la this Dr. Mimah the next day (on tuesday) nak fax ke mana ntah, and she was so surprised to see that there is a paper on the fax machine, curiously dia tanya, saper guna fax machine nih??? Aku cakap la that that that person, mentang-mentangla fax machine tu sebelah je aku ni, tak de aku kesah benda tu terletak kat situ pun, tak usik, tak luak pun...

Siap cakap kalau u all nak guna let them know (the admin) and do tell them your id no, otherwise it will appear in my id report...alahhhh poyo betul la. Tadi dia dah cakap ngan room mate aku, ni personally masuk bilik nak cakap ngan aku pulak, ingat kitorang ni tak reti bahasa? Malas betul la nak layan...baik aku layan kira ulimate design load ngan moment untuk ajar petang ni...tapikan terfikir buat apa susah-susah nak DC semua benda, cakap je la ko tak nak kitorang dok kat bilik ni.....

Kesimpulannya : ko nak disconnect ke, nak amek terus ke, nak simpan dalam lemari ke? segala fon ngan fax ni, hatta printer ni sekali pun, simpan la...ADA AKU KESAH???? Aku boleh bawak printer sendiri la...

8 comments:

iloveme said...

hi mazz....of course aku ingat ko....takut ko je yg malu nak tegur aku.....yela since ramai ex-utm yg tgk fster aku kutuk² aku kan....so i couldnt be bother about ex-utm la....malas nak layan....depa semua aku dah delete dr list aku....hahahaha.....all those hypocrytes....anyways, garang ko skang yek...gerun aku baca entry ko tuh...hiks.....pasal open closet cavenzi tuh murah je la....aku beli rm780 rasa nyer....happy hunting...hiks

yulie said...

mazzz.. kalau aku pun berapi.. alerr takat fax2 ni jemu dh taik telinga aku.. mcm la tak penah keje b4 ni.. takpe mazz.. anyway aku suka tittle bolg ko 'ADA AKU KESAHH?????????.. hehehehe

mazzuana said...

famie, apa lak nak malu, kita kawan kan?? aku nak gi tgk la open closet tu..aku garang ke? hahahha

yulie, kalo boleh nampak la telinga aku ni ala-ala berasap macam dalam citer katun tu..i'll just wait & see what's more coming up...aku layankan aje..

isz_3707 said...

ha ah mazz, ada aku keshhh?? soh jek DOc tu junjung fax machine tu kemana2..haha..pstt..itew doc sudah kawin ka blom??

sarajul fikri said...

salam mazz

finally jumpa juga blog x-QS UTM..

congratulation for your new job at UITM...

kirim salam ngan PM Dr Fadhil Mohammad and Mr Nasruddin Faisol

mazzuana said...

iszan: harus aku suruh di junjung bawak kemana-mana kan???

sarajul: My senior..wah jumpa gak link saya yer, Dr. Fadhil tu kongsi subjek const. tech ngan saya, nanti saya sampaikan salam yer, nway u kat ne skrg? kat utm dah ke still kat oversea lagi?

Sarajul Fikri said...

Salam Mazz…kami masih lagi di UK..tunggu sikit lagi perjuangan my wife untuk PhD viva…Bila nak further study..jom la datang Loughborough…

Dr Mohamad Fadhil Mohamad rakan satu department di Civil and Building Engineering Loughborough University semasa kami sama-sama buat PhD dua tahun lepas…sebab tu kenal dia tu…

Kirim salam ngan rakan-rakan QS di UiTM..ada tak my batch yang nama Zulkifli yang jadi lecturer kat UiTM….

Regards

Sarajul Fikri

mazzuana said...

oOOO so, satu tempat ngan muzani la ni..saya mmg ada niat nak continue, may be soonest tahun depan..tgh nak siapkan research untuk confirmation dulu, baru leh pikir proposal phD sambil carik-carik tempat..