Monday, September 15, 2008

Weekend Activities

Start Friday la...on friday balik keje plan nak gi Parkson nak abiskan voucher parkson yang dapat masa treasure hunt last month..so, from mak's at 5.30pm...traffic was crazy...packed and jammed all the way from Jalan Loke Yew to Ampang Park...We had to stop at Ampang park first other wise we would be dead..from starving..hahah giler ko nak continue journey bila dah tau traffic is killing in front of you??? jalan tun razak keta tak geark langsung, i could imagine it wouldn't be ended until lebuhraya mahameru...So, nak berbuka kat Old Town White Coffee, tapi full..dah lambat kan...then pegi pizza, also full, mcD jangan harap la boleh masuk...KFC too...last resort we landed at manhattan Fish Market, we ordered 2 Ramadhan set of Dory Fish & Chip..RM61.65...ngeh ngeh ngeh...tapi aku makan tak abis..sedap tapi dory dia macam overcook jek...habis bersepai bila cucuk ngan fork...whateva janji perut tak kosong...makan dengan tak aman sekali sebab adam so cranky...noisy...wander all around...abis makan terus pegi The Mall

Sampai The Mall, start shopping. Abang beli baju T-Shirt Polo, Renoma. Aku beli Blouse Egg..Adam dapat satu bola Adidas (ganti bola dia yang tertinggal masa photoshoot ngan kak zubye) ngan satu t-shirt....keluar parkson dalam 9.35pm. Selesai separuh dari raya punya planning...lepas ni akan ke One Utama area untuk borong branded clothes untuk adam pulak...ada la selai dua gak baju mahal untuk anak aku tu kan...kitorang pun nak carik jeans...

Saturday pegi umah my MIL sebab nak celebrate birthday dia...so aku kena masak. Menunya ialah ikan 3 rasa, sayur campur, pajeri nenas, honey grilled chicken wing, bubur jagung...by 6.15pm siap...flat giler aku hari tu...penat siot..Abang ingat nak balik lepas tengaok MU lawan Liverpool (sucks MU, kalah pulak)sekali adam dah ngantuk, abis jalan pun dah terhoyong hayang...so, balik la kami.....

Ahad pulak...hahahha major make-over on our casa. Sebab nak pasang console table, terpaksa la let go (buang okey, bukan jual)one aquarium, a biggggg bundle of my old baju kurung (plus baju zaman aku kurus pinggang 28 inci dulu-benci tak de motivation dah nak kurus..haha alasan!)my mesin jahit yang dah condemn...yang besi-besi tu gi jual kat besi buruk la..then aku rearrange furniture dalam bilik...keluarkan semua baju-baju then tolak sini tolak sana, katil lemari segala...haaaaaa lapang rasa...Lagi cepat buat keje sebab adam tido...kalo tak abis semua dinding dia vacuum..semua ceruk dia masuk-keluar-masuk-keluar...ko kemas dia punggah..dia tido keje kena buat cepat-cepat...ontime abis keja diap pun bangun, tu pun sebab dengar orang tingkat atas tu drill dinding...so, siap-siap pegi umah mak

Sampai umah mak, aku tgk sup tulang tengah mendidih, ikan dah ada kat tapis..wah best ni mesti aku tak penat...sekali mak aku suruh carik ayam ngan sotong nak bakar jugak..pegilah kedai aku nih...panjang giler beratur just nak timbang...so, menu semalam, sup tulang, kerabu mangga (ni adik ipar aku buat, sedap giler), ikan-ayam-sotong bakar, air asam..perghhh tak penah lagi sepanjang 2 minggu berbuka aku makan banyak, semalam i was the 2nd last person bangun dari tempat makan...last mestilah mak aku....

Abis tu, kemas-kemas, balik umah pulak....adam punyalah nakalnya...sepupu-sepupu dia semua dok diam-diam, dia jek yang ke sana ke sini, tak reti duduk...aku penat jaga dia, bukan penat tolong masak...

Sampai umah, dia boleh energetic lagi...aku dah flat dah...last2 dia tertido masa layan katun..ada ke malam-malam suruh bukak katun...apa la adam nih...

3 comments:

syahnana said...

heheheeh sama la kita...i pon berbuka kat manhattan gak on friday...huhuhuh ngidam sgt even mak dah masak kat umah...rania...roti krim jek...

mazzuana said...

wahhh sungguh kejam mama rania..dia makan sedap2, rania dpat roti kerim jek??? keciknya hati..heheheh

Azury said...

Terliur plak baca senarai lauk-pauk tu. Banyak betul kau masak, dah macam chef... kena menuntut dgn kau ni... ;)