Tuesday, September 23, 2008

Apa Ek?

Aku rasa kan, berpuasa tahun ni paling jimat bagi aku sefamily...jarang sangat-sangat beli lauk kat pasar ramadhan except air and kuih muih...pastu belanja raya pun wasatiah yang amat sangat...lebih jimat sebab dapat voucher parkson tu kan...

So, ni dah gaji aku nak kena buat list untuk perbelanjaan saat-saat akhir untuk raya..nak kena kira total harga kuih raya, upah tailor baju raya (RM300 tadi kakak aku kol bagitau..., tolak tepi duit nak top up touch and go nak gi keje, duit minyak sekali...pastu baru peruntukkan berapa nak keluarkan duit untuk tambah baju raya adam..

****iklan jap ada student datang****

So, sekarang ni dalam kepala ligat nak bayar itu ini semua...and alhamdulillah dapat bonus dah yang seciput itu, biarlah seciput dari tak dapat...ye tak??

Aku tengah dalam dilema nak balik kampung opah abang bila..kalo aku balik raya pertama petang (tak petang sangat la lepas zohor la senang cakap)balik KL balik hari jumaat, tapi nya my MIL tak balik hari tu dia balik raya kedua..so aku tak de kawan la nanti..selalu aku berkepit ngan adik ipar & my MIL aku jek kalo kat kampung...

Lagi satu option, since MIL aku balik raya kedua, abang ajak balik raya kedua pulak...tapi balik KL hari sabtu...sure dah start jem jalan ari sabtu tuh sebab isnin dah keje cam biasa kan??? lecehla kalo jem-jem ni ngan adam suka buat perangai nakal dia dalam keta, menggelegak jek hati aku nanti...

Aku kalo boleh nak balik raya 1st, senang cepat sket rasanya...but aku nak raya ngan sedara mara aku jugak...diorang selalu datang raya first lepas zohor..aku nak jumpa pakcik makck aku semua...diorang berpusat datang umah mak aku, pastu aku leh raya umah pak lang aku yang memang terkenal dengan mee bandung muar buatan mak lang aku yang nyam nyam nyammmmm....kalo balik kampung awal pun aku bukan gi raya memana, dok terperap kat umah je pun..sedara mara semua keliling umah opah okehhh....so tak yah susah susah nak bertandang...ko sampai je dari KL sure berkerumun diorang datang jenguk tanya kaba...

Hmmm....serba salah la...aku rasa raya umah aku kejap jek, pastu kena balik kampung lama then balik KL dah kena keja balik...so ala-ala tak aci aku raya umah mak aku stgh hari umah laki aku a.k.a kampung dia berhari-hari....ala tak best la macam nih...

korang camana???

1 comment:

halen said...

waaa.. senang la kg ngan umah dekat jer x payah susah2 nk pikir blk mana pegi mana kan.