Tuesday, March 16, 2010

Ayat Puaka Niyang Rapikkkk

bukh hary: maggi aku sudah kembang ke @ badan nko sudah kembang ?
winter sonata: sudah kembangggggg....
Above is my short conversation between me and my good fen. Aku terkedu seketika...yes i admit aku sudah kembang maka jangan disalahkan megi itu....

Sejak dua menjak kat UiTM ni makan memang tak miss la. kalau miss makan tu memang bukan i la tu.

I am aware of that and try to avoid eating much. Aku makan sikit okeh. Suku senduk nasik. tapi mesti lengkap breakfast lunch and dinner. Breakfast manage to restrain myself from nasik lemak....sebulan boleh kira 1 atau 2 kali makan nasik lemak. Dinner nasik la jugak kan...laukmasak sendiri or sometimes makan kat luar kalau makanan adam sup aku sekali mentekedarah sup dia....

Aku rasa la kan, air manis la menjadi penyebab utama kegemukan ni...(cewah salahkan air manis pulak....). Aku tak suka minum air manis panas2 ni..air gas pun jarang jugak unless teringin sangat...Selalu togok air mineral ngan air sejuk peti ais kat umah. Even ada kordial pun aku buat untuk adam gi sekolah or en rais mintak buatkan...kalau makan minum kat luar la kot yang aku minum teh o ais milo ais bagai...

Tolong la...penat dah consume diet mate 5, merit la, tapi bila aku stop sekejap like 2 weeks hampeh naik berganda-ganda...exercise lagi la tak sempat. kena pulak kat dalam bilik kat opis memang duduk je la keje. Pungkoq lebar nasib baik muat lagi pintu...sok-sok dah tak muat aku suruh je UiTM ni tukar jadik pintu 2 daun...hahahhaha keji.

Tak boleh jadik..i don't want to be a fat lady...


picture from google

5 comments:

kirana said...

usia makin meningkat..berat mmg senang naik ..

Siti Mazzuana said...

ahhh tidak....aku tidak rela..ecewahhh tapi kan ana, aku ni dari dulu berat paling ringan ialah 52kg..stok jerangkung dalam almari dah tu...dasar frame besar..tu yang berat cam gajah tu

okinokiyo said...

mazz mmg gula sbb gemok lah. aku minum gak bila teringin, pastu air sejuk mmg dari kecik tak biasa. laki aku lagi lah.dia ckp mcm air besi.

ala ko set target, kalau ko lose weight ko nak reward apa, mesti dpt punya.

Sue said...

mazz... ko try RXLite. Boleh order dgn Rinanda (if u penah bloghopp dia punya blog)Aku mcm nk try lepas tgk testimoni rinie tu sendiri tapi apakan daya, rxlite tak boleh utk pregnancy n bfeeding mom. So kena tunggu aku x bf lagi la nnt. Huhu...

Siti Mazzuana said...

mai : dah set target dah...kena serius kali ni...

sue : RXLite eh??? nanti aku google eh...thanks