Tuesday, May 27, 2008

I'm eyeing on these

Entry kali ni nak cerita perihal Mama Adam pulak. Menceritakan tentang benda-benda yang dia sangat inginkan tapi sayang nak keluarkan duit sendiri. Maka dia hanya mampu meneruskan angan-angan mat jeninnya itu. Jika disuarakan kepada En. Babah Adam, dia hanya mampu tersenyum but i know someday he'll try to get it for me! Sayanggggg Abang (Eceh, nak something pricey baru la aku nak sayang-sayang! Chait!)

And the nominees are :

1. COMPAQ PRESARIO V300 NOTEBOOK

Yang ni aku tau soon aku akan dapat. Hehehehe. Aku suka metallic finishes dia tu..Wahahha macam luxury thingy je...

2. Elle Sunglasses

Aku tau orang lain dah ada benda ni. FYI aku punya CK original sunglass kena curik sekali ngan keta kakak aku sebab aku letak benda ni dalam keta dia. Dan oleh kerana sikap suka tangguh-tangguh simpan aku la benda tu kena kebas sekali...Dan kerana peristiwa itu juga aku kena beli spek baru sebab nak gi vacation nih....Aku dah survey-survey & sangatla berkenan satu model ni. Promoter tu dah bagi harga baiiikkkk punya (sila baca ikut intonasi Dafi yer) tapi aku pulak yang ntah kenapa tak beli jugak...Aku tak nak kaler itam semua, nak yang dual colour gitu & nak kaler brownish or greyish as for tone kulit telur pindang macam aku nih lebih sesuwaiii pakai kaler-kaler itu...

3. Wedges shoe....

Aku sangatla teruja nak memakai wedges dikala ini. Walaupun telah mencari dan mencuba beberapa pasang berdasarkan gambo-gambo wedges yang mengghairahkan di dalam blog cik okino, ntah mengapa aku tidak teruja..dah gi carik tempat-tempat lain bila test je aku rasa, i'm not so into this kind of shoesss.....Mengapa????? Tapi aku nak sangat.....actually aku skrg pun pakai wedges hush puppies tapi nak yang heel up sket lagi...alamak!terlebih sudah!

4. Sepasang jeans Levis
Yang ni kalo korang baca mesti cakap amenda la si mazz ni, orang dah berpuluh-puluh pasang Levis terperuk dalam lemari, dia baru nak idam-idam beli...
Ya, ya korang ada hak untuk berkata demikian tetapi silalah pahami bentuk badanku ini ye puan-puan...Malu nak mintak saiz pun ada..hahaha ada la dulu aku gi butik levis kat midveli aku try saiz jeans biasa aku pakai, alih-alih tak muat lalu aku merajuk sendiri kerana tidak mempercayai bahawa aku kena pakai saiz yang lagi besar....tak nak! Tunggu la akan ke'chaiyok-chaiyok'an aku mendietkan lower part of my body menjadi realiti...akan ku rembat bukan 1, 2 helai mungkin 3 helai terus...wahahhaha

Takat ni tu je yang aku nak sangatttt....mampu pun nak beli tapi ntah le aku ni, aku rasa kena tunggu bila tiba jin shopaholic merasuk diri aku kembali..ke aku telah insaf dan kembali ke jalan yang benar???? Hehehehhehe....

6 comments:

Anonymous said...

maybe u can try different brand instead? like dorothy perkins ke? and guess pun size ade besar2. selesa. jgn seksa diri beli levis, cutting dia mmg kecik. hehe

i pun mcm u dulu gak, sbb rasa Levis ni mcm "in" kan. mmg selalu pi butik levis sendat je jeans tu. tak selesa.

Banned levis! :P

mazz said...

Anon:Tak penah pulak masuk dorothy perkins..nanti weekend ni i pegi la jenguk2 kat sana....guess memang ada cutting besar kan...my fren got bigger bump than me (eii jahatnyer statement ni) pakai guess, so i think ada la saiz i kan...

isz_3707 said...

mazz..lappy wishlist u tu sejibik lappy i!..finishes dia tu anti scratch..tu yg bagus..hee..tp i sampai la ni plastik cover depan tu xtanggal2..slagi dia xtertanggal sdiri mmg i xkan gatal tgn tanggalkan le..hee..sume wishlist tu i tau u can afford..cuma lagi besh klau org adiahkan..kan? :P

Anonymous said...

i ade guess size 30 gak besaa gile for me. huhu. kalo nak sile contact. tp i dah pakai kejap je. hehee

mazzu said...

huhu iszan, sama la lappy kita nanti...i tot nak gi hantar "balut" lappy tu tapi my hubby said benda tu anti scratch...i loikee! Tapi like what u said, it is affordable all the things i want tapi lagi best kalo orang adiahkan..ahaks!Nway, best tak lappy tu? Sempat lagi kalo nak tukar brand lain nih..

okinokiyo said...

mazz, iszan : best kalau org hadiahkan.tpi lagi precious beli paka i duit sendiri.leh ckp "jgn sentuh..susah payah keje baru dpt beli tauuuu" :D

haha aku mmg ampeh sket.