Thursday, April 24, 2008

Tak De Tajuk Boleh Tak???

Tatau nak letak tajuk hape...mix mode la..

Masuk arini dah 3 hari aku kena gastritis attack yang aku rasa paling seksa sejak aku diserang penyakit ini...huhuhuhuhu...tak boleh makan apa-apa pun, bila makan jek muntah, even bila aku minum air kosong....semalam pegi klinik balik then doktor bagi aku ubat kaler itam (yang memang la aku nak elak makan ubat ni)...charcoal...ubat ni untuk neutralkan angin dalam perut then elokla gastrik tu tak de la muntah-muntah lagi...semalam lepas balik klinik abang belikan aku bubur nasik + sup daging, sebab aku tak makan apa-apa dari siang...actually bukan tak makan la, makan tu wajib bagi aku, tapi just imagine nasik goreng yang sedap pun aku makan 4 sudu jek kot...pastu tak leh la...nak muntah..makan mangga 2 ulas pun muntah, minum air kosong, rasa payau then muntah jugak...petang before balik keje rasa cam dah okay sket aku sambung makan nasik goreng lunch tu..dapat makan 3 sudu lagi...tu la last aku makan...elok-elok je lepas makan bubur tu setengah mangkuk kecik aku makan la ubat arang tu + pil gastrik..amek kau..dan dan tu muntah semuntah-muntahnyer....lega...

Dalam pukul 2 pagi tadi aku terbangun lagi rasa pening lalat...pastu macam lapar and i need something to eat..akupun makan la ais krim...abis makan ais krim aku makan la ubat tu lagi sebab kena makan setiap 8 jam..lepas makan amek kau, keluar balik ais krim sedap yang aku makan....pastu rasa okay...sekarang ni rasa sakit/pedih perut dah tak ada, tapi aku keje berulang ke bilik air la pulak....satu hal cirit-birit la pulak...

Aku sabar je nih....semalam doktor klinik medic tu dah cakap kalau tak ok lagi datang balik dia bagi surat refer gi spital jek..masuk drip sebab dia takut air banyak ilang dari badan...ala tak nak la...takut...aku kena gi gleneagles hospital untuk check up pasal high blood pun aku tak pegi, ini kan pulak saje-saje nak serah diri...tak mo...
Tapi yang bestnyer, berat aku turun almost 4kg...tak yah diet-diet..tapi aku seksa la...Time ni rasa rindu sangat nak makan roti cicah hot chocolate, rasa rindunyer ngan nasik mamak ngan ayam goreng kuah kari...terasa-rasa nak makan nasik lauk ikan kembung goreng panas cicah kicap....semalam boleh pulak mak aku masak macam-macam...semua favorite aku pulak tu..tapi seleraku mati dikala itu...huk huk huk...aku rasa ni hukuman kat aku la kot sebab beriya-iya nak diet konon, nah amek ko tuhan balas tak yah susah-susah sekat makan, Dia bagi aku tak leh makan terus.....

2 comments:

Anonymous said...

ko mabuk ade isi kot? hhehheheee
aku br je mengalami cirit birit seminggu, sampai tgk nasi pon xleh, tp x muntah, makan je, kluar melalui cirit birit, seminggu tu, kurus jap rasenyer, tp skrg rindu nak makan je
...hahahaha

mazz said...

hahaha ada isi??? sesungguhya tiada proses ke arah menjadikan isi itu...kuikuikui...w/pun tiada proses demi langkah keselamatan aku wat test tapi phewwww lega -ve beb!