Tuesday, April 22, 2008

Semalam Yang Tak Indah..Huk Huk Huk

Yesterday i went to Melaka for a meeting. On the way there tergerak nak tanya kat S.O JKR tu betul ke meeting 21/4 sebab sebelum ni diskas nak buat 28/4..sekali tu check punya check betul buat 28...so aku pegi Melaka semalam free-free je la...tak pe, aku memang nak kena gi sana sebab ada dalam 4 fail penting aku tertinggal kat opis JKR....so, aku meneruskan perjalanan yang berbaki lagi 1/2 jam...tetiba aku terjeling temperature meter keta mak aiii...dah kat kaler merah jarumnyer..panic...sib baik aku kat lane kiri sekali sebab aku dok sms ngan jawab call dari tadi...aku pun bagi signal pastu ke tepi....arrrghhhh tensionnyer, kata dah tukar water pump tapi naik lagi temperaturenya...aku cepat2 kuar keta takut meletup...heheheh pastu keluar asap dari but depan...wahhhh lagi teruk dari yang jadik khamis lepas nih....aku tak tau nak kol saper...amek handbag ngan fon dalam keta, pasang hazard light then dok tepi hiway kat guard rail tu...kol abang..abang suruh bukak but depan tu..aku tak nak sebab takut..yela dah kuar asap semua sape tak cuak...pastu aku kol Site Supervisor aku En. Joe, kata aku dah stuck kat KM221.8 hala selatan betul-betul kat bawah signboard Simpang Ampat 5km....huhuhu sedey nyer....En Joe suruh aku tunggu situ dia akan datang rescue...then teringat nak kol Plusline so tgk kat tiket tol aku pun kol diorang....10 minutes after that datang satu PlusRonda-Polis Bantuan kat keta aku...diorang check punya check then diorang kata may be radiotor bocor or tersumbat...diorang isikan radiator tu air and let it cool down for 10 minutes...pastu diorang suruh aku drive keta tu without air cond ke Tol Plaza yang terdekat, and they escort me behind...so bawalah aku kereta itu dengan kelajuan 60km/h sampai selamat tiba kat Tol Plaza Simpang Ampat Alor Gajah. Then wait for my colleague to arrive. Adala 15 minit dia sampai dengan 2 mekanik opis..Then dia bagi aku keta Kia Sportage dia, dia bawak keta aku masuk bengkel...

So bermulalah episod menunggu keta aku siap direpair...dah le aku sengsorang kat opis lepas gi JKR amek barang...carik-carik dokumen yang aku nak kat site opis tu then tak tau nak buat apa lagi...call best friend aku, nani then dia ajak lunch..so pegi tesco makan shakeys...erkkk kenyang...masa tu dah dekat kul 3, keta tak siap lagi...kul berapa aku nak balik KL ni...then dalam 3.40 camtu en joe sampai bawak keta aku yang dah siap direpair....pastu akuterus chow balik kl tapi penuh hati-hati asik tgk meter temperature tu jek...aku berenti kat Nilai sebab takut enjin panas...15 minit pastu aku teruskan perjalanan...sampai lepas tol Sungai Besi ujan lebat yang maha lebat...nasib baik la boleh bukak air cond dah..kalu tak masak aku berkabus dalam keta...So selamat sampai umah pukul 6.30ptg..alhamdulillah

Hari ni pulak aku diserang gastrik sambil taip ni pun pegang-pegang perut yang pedih ini...nak gi klinik jap lagi sebab tak tahan dah ni...on the way dari rumah di cheras tadi pun 3 kali berenti aku muntah ijau,kuning segala isi perut..makan ubat pun muntah balik...so kesimpulannya...permulaan minggu yang kureng baik bagi aku...hukhukhuk..malam ni nak celebrate birthday Adam ngan family aku...Official Celebration akan diadakan pada 3hb Mei ni...just wait for my invitation yer guys....till then babai...

1 comment:

ika said...

mazz, bapak ko sakit ape ek?
try minum air mas cotek kalu kencing manis la,
bleh turun paras gula dlm darah
sbb bapak aku ade minum dia kata sihat rase badan, biasanyer lemah je dia
aku cuma nak promote je air minuman herba mas cotek (bentuk botol mineral)
rasenya mcm pandan
harga RM 48/24 botol, apa2hal tel aku