Tuesday, April 8, 2008

Adam goes to Aquaria...






Last Sunday ingat nak lepak kat umah. Last2 Babah Adam ajak keluar jugak. First time in my life after married ni aku refuse nak keluar jejalan. Abang cam pelik je aku tak nak gi jalan. hahahahha. Last2 dia keluar ayat-ayat kesian, aku pun ok je la...Bukan duit aku keluar pun...So, Aquaria...here we come...

Sampai sana dalam kul 3pm camtu..Orang tak ramai. A couple of tourist and a bunch of local student. Bayar admission fee pastu patah balik ke keta amek stroller Adam. Aku ingat tak leh bawak stroller, sekali tu baby friendly pulak la tempat ni.

So, masuk2 ada exhibit 3 tanks which 2 of it were sharks (of course baby shark la-not so baby, kak ngah kot), and another one starfish tank..Kat situ aku puasla tunjuk kat Adam dengan excitednyer ikan-ikan itu, tapi dia buat dek jek...apa la...lambat warm up anak aku nih...then jalan kat open tank for tuntung and penyu...kat sini Adam dah excited sket...aku dukung dirikan dia kat tepi tank tu, and the turtles splash their front leg..suka giler Adam..Mauk tunnel aquarium tu Adam jadik tak tentu arah, pandang kiri kanan atas bawah...aku ingat dia takut rupanya suka.....abis ditepuk-tepuknyer dinding kaca tunnel tu...We were there for about an hour camtu. then keluar beli fridge magnet satu, terus jek carik tempat makan....so we decided to eat at the food court. Variety of foods and cheap too! I ate nasik + ginger beef, abang ate Nasik Lemak Ayam Rendang and fries for Adam....dah abis makan ingat nak balik tapi bila keluar ujan tengah turun dengan maha lebatnyer....dengan angin kuat lagi do tak jadik nak gi kat keta as we parked our car at an open air parking space..dekat je kalo nak lari tapi sure basah lencun punya la...

Turun bawah balik then decide untuk gi KLCC...so, bawak la Adam gi KLCC.Ingat nak beli make up aku, tapi last2 tak beli jugak..hahahhah kedekut sket aku aritu...masuk Mothercare tunjuk kat Abang Jive Traffic, dia kata kalo takat camtu takyah la, dia agree aku beli Esprit stroller tu...hahhahahah yea yea boleh beli stroller baru...

Round-round jap, rmaai sangat orang, naik pening aku, so tengok jam dah dekat kul 6.30...tengok luar KLCC dah reda sket ujan...so patah balik ke Aquaria, naik keta pun tgh ujan renyai2....tengah nak naik tu aku terbau bau masam, Adam poo poo rupanyer...dah satu hal nak salin kat ne pulak??? Abang jalan je then singgah kat toilet Caltex sebelah tabung haji tu...the toilet sucks! Busuk nak mampus, nak termuntah aku, tapi dah terdesak aku bersihkan Adam, tapi bagi dia diri kat atas sandal aku, maka basahlah Hush Puppies aku! Huwaaaaa......pastu pakaikan dia pampers dalam keta...Terus jek balik umah, sampai umah terus jek azan maghrib...aku ingat nak masak malam tu, tapi sebab letih + kenyang lagi tak jadi masak...masukkan balik ikan dalam fridge....

Pasal Adam pulak...

Dia dah pandai panggil Mama...yea yea..at last...kalau aku bangun pegi dapur ke nanti dia panggil Ma...Ma....pastu kalo aku bolayan nanti dia jerit MAAAAAAA.....kat umah dah pasang safety gate to prevent him from entering kitchen + toilet area....kalo aku tengah masak nanti dia tinjau between the gap of the gate...kelaka betul...pastu gigi dia dah ada 4 batang, 2 atas 2 lagi bawah....kalo suruh kiss nanti dia akan try nak bite pipi...hahahhah...pastu ala-ala samseng..abis anak buah aku lagi 2 orang tu jadik bahan buli dia...
Adam tensi sebab tak eh masuk dapur kacau mama

Arrrgghhhh tensinyer saya..nape benda ini dicipta?

In two weeks time i'm gonna be One year old..yippie..

Nangis tak puas ati nak main kamera mama tak bagi..

Adam ngan Bibean (Bibin) nyer....


Kat rumah he is very very very close to his father...tak leh la babah dia nak gerak sket..nanti melalak...tension gak kengkadang tu...Ada sekali tu aku punya la pecut balik dari outstation kat Melaka, sebab rindu kat Adam, bila sampai aku panggil dia pandang pastu buat dek je...huh kecik ati betul....aku dukung dia pastu babah dia balik keje, terus je tolak-tolak aku nak turun nak gi kat Babah dia....sedey....in fact skrg ni dia tido pun ngan Babah dia...

Okayla..nak sambung wat keje balik...

2 comments:

noniey alias said...

anak ko kan sebijik macam ko mazz.. hehehe.. memang anak mak betul ah..
ko contact lagi ke ngan nana?

mazz said...

last contact ngan nana masa dia nak kawen tawun lepas..after that tak tau apa latest news dia..ko ada gi dia kawen ke noniey? Hehehe kelaka kan bila tengok muka anak sebijik muka sendiri..tapi dia tak nak sangat ngan aku la..dia lebih close ngan babah dia..