Sunday, March 16, 2008

Shopping Spree...

Yesterday aku menghabiskan petang dengan menyopping..
Dalam kul 2 camtu, aku ajak my sis pegi Standard Chartered pegi bayar utang,dah alang-alang nak gi area Lebuh Ampang, we plan to singgah Jakel..mak aku pulak dah dengar Jakel dia pun nak ikut la...and one more aku ada utang 2 helai kain pasang ngan mak aku sebab tailor buat baju dia tapi ukuran kecik, so aku la yang dapat...huhuhuu maka kena la gantikan..Sampai Jakel, waahhhh giler babeng nyer murah, aku plan nak beli Cotton sebab trend kat opis aku pakai kain cotton skrg ni...aku pun beli 2 pasang kain cotton plan nak buat baju kurung johor ngan baju kurung pesak gantung...pastu tgk cotton kotak2 yang sangatla cantik....aku pun carik kain kosong dapat beli thai silk kaler orange-brown utk matchkan dengan kain cotton iteww...murah je..pastu tgk yang lain pun aku beli jugak...alih-alih aku beli 3 Cotton, 1 Chiffon, 1 kain apa ntah, tak yah gosok...semua aku kena RM75 je...murah kan?????

Pastu beli naik tkt 2 carik day curtain utk kakak aku....last2 aku pun beli jugak sama ngan dia....semetr RM9...kena la dalam RM59...huhu suka, suka....

Petang tu pulak, on the way balik aku ajak abang singgah Jsco, sebab aku utang 2 kemeja yang dah janji nak belikan dia...so aku pun nak menunaikan janji...lagipun nak carik food thermos Adam..so, belikan dia Renoma shirts...then belikan Adam toys which were Alphabet Stairs ngan Lori hantu...pastu aku beli one big Glass utk letak Pot Pouri...jalan-jalan nampak Miki Kids sale pulak...belikan Adam short khakis ada sale 50% jadik 49.90....jalan-jalan lagi aku masuk MPH beli satu lagi Shopaholic Takes Manhattan....actually nak beli utk hadiah besdei sendiri guna duit collection bebudak opis, tapi nak tggu duit tu ada sikit lambat, so beli sendiri dulu....aku plan nak beli semua collection Shopaholic + Undomestic Goddess....Teringat lak Diden my nephew nak masuk Astro Ceria Run For Fun ujung bulan nih, dia nak kasut sukan, so carik punya carik belikan dia satu kasut jenama mende ntah...ok la tu for beginners...Aku nak carik 2 way cake. carik body shop tapi harga RM75...baik aku beli MAC...so tak jadik la beli...

Bila balik mak aiiii...aku tgk banyaknyer aku belanja...mula la dalam kepala dok congak2 berapa ek semua nih...macam Becky Bloomwood kan?? Aku rasa semua shopaholic camni...PIctures update kendian sebab camera tak de bateri la pulak.....

Ok la yer, nak sambung sessi berangan ngan Becky Bloomwood....huhuhuh

2 comments:

okinokiyo said...

wahh mazz bnyknye ko shopping..
haah jakel tgh sale kan?chiffon tu printed ke plain?brapa semeter?kat binwanis yg plain 1m=29.90..aku teragak2 jek nak beli aritu

mazzuana said...

aku pun tak sedar aku shopping banyak tu...huhuh aku beli printed chiffon..ada promo sepasang RM20 (4 meters),tu aku rasa chiffon bukan gred A la..aku belasah jek sebab murah..kalo gred A kat tkt 1 tu aku tak round pulak area tu..tapi murah2 mai...