Tuesday, December 18, 2007

Adam lagi...nak masuk 8 bulan weekend ni..













Ni la hobi adam bila kat umah...habis babah kena jadik horse layan dia main...skrg ni Adam :

- Makin lasak...kengkadang tak tahan. Dia suka ikut kepala dia je & crying with no reason
- Tak boleh larang or amek benda2 yang dia nak main or else dia akan menjerit-jerit sampai kita bagi balik
- Dah boleh bergerak ke depan macam ulat bulu bila meniarap...yes, i knew it seems a little bit late (ye la nak masuk 8 bulan dah kan..) tapi bergerak dengan lajunya kali ni...
- Dah tak makan bubur blend lagi..makan bubur ngan sup
- Dah tak allergic to beef & chicken..
- Dah pandai tengok lampu & kipas when we said " Adam..where is lamp..where is fan??"
- Dah pandai babai orang...

Semuanya dah pandai je ek...part yang tak best pulak....
- Tak reti pegang botol susu, sama cam kes naufal, son of iszan, bagi handle sekali tu je la dia pegang...petua aku pun tak jalan...
- Bila kita tunjuk flash card, baru ajar 4 card camtu, dia terus menguap & doze off...
- Suka amek mainan orang lain la..ni yang tak best..mainan sendiri berlambak-lambak, tapi apa yang sepupu-sepupu dia punya dia yang main..abis ditariknya anak buah aku punya play gym sampai koyak...
- Kalau nak golek-golek, mama & babah kena ada sama, kalau salah sorang bangun, nanti dia nangis jerit-jerit..just imagine kalau kitorang nak bangun kena slow2 mengundur or merangkak tak bagi dia nampak...

tu je la takat yang aku ingat...nanti sambung balik la, tengah selsema & batuk ni tak de mood dibuatnya...chow chin chow..

1 comment:

okinokiyo said...

mazz,kelakarnye kalau nak bgn kene slow2..nasya plak kalau dia tgh duduk tgk kitorg, jgnla nak bgn2 pegi dapur ke apa ke.menjerit mcm adam gak la perangai haha