Monday, July 30, 2007

Weekend yang hectic & memenatkan...

Last Saturday , keluar umah kul 8.45pg hantar adam gi umah MIL..pastu gi opis abang, dia punch card (tapi tak keje)..kitorang plan nak gi beli diapers adam kat UO sebab ada UO card day...murah giler drypers nyer harga...sampai UO kul 9.30 ramai giler orang...bila kul 10, pintu bukak i was the second person managed to grab the diapers..aku cekup 3 pek..abang pulak lagi 3 pek...beli susu 4 tin, air pear heinz adam 3 botol...sorang limited 2 pek je drypers tu, so aku pun tawaf tiga kali pegi bayar..hehehe...pastu, dh penat main lari-lari pegi PJ pulak..nak gi warehouse minyak wangi..sampai-sampai tgk org beratur panjang gilest...tapi alang-alang dh sampai nak masuk jugak...abang dh malas dh tapi aku kan degil..nak jugak nak jugak...lastly beratur start kul 11.35pg camtu dapat masuk kul 1.00tgh..rasa tercabut tempurung lutut aku ni ha..dapat la beli perfume Paco Rabanne Ultraviolet abang, aku pun amek ultraviolet for women..aku mmg mengidam perfume ni..at last dapat gak walaupun perfume bersusun kat atas meja solek..mai (geng mybayi.com aku) kirim perfume tapi bayang burberry pun tak nampak..so tak de rezeki dia..nak beratur bayar pun mak aiiii...kul 2 beratur kul 3.45 baru dapat bayar..masa nak balik tu ada lagi orang yang beratur nak masuk...apala yang diorang dapat ek..bersepah bangat dh kat dalam tu...

so, saturday end up dengan mama kehabisan duit lebih kurang RM600...


These all adam drypers stock for at least 4 months....huhuhuh

Sunday- pegi outing ke One Utama..saja nak beli baju adam..niat mama nak beli cap GAP Baby utk adam, tapi besar la pulak...so kat OU mmg tumpuan kat barang-barang adam...masuk Mom's Care beli set overall+ t-shirt & baby 2-Way Carrier utk adam..ada less 30%..jimat..hehehe..pastu masuk poney..tak best...masuk hallmark baby pulak...cute betul baju t-shirt kat situ..harga pulak murah..RM29.90...beli satu kaler pink striking utk adam (hahah mai..jgn ingat nasya je pakai pink)...then beli t-shirt, seluar pendek, and snow cap kaler olive green (babah yang nak sangat snow cap ni)...next week babah nak beli lagi 2 t-shirt tu utk adam...nak beli kaler turquoise blue ngan striking green..mama carik Guess Kids Jeans utk adam tapi tak de yang berkenan...then proceed for the shoes..ingat nak beli Osh Gosh..tapi since before preggy i dah mengidam nak Adidas, abang suruh proceed with adidas first..pegi adidas boutique kat situ tak banyak choice pulak...kensel...next week pegi the mall kat situ ada adidas kids...

These from Hallmark Babies


From Mom's Care


Two Way Carrier

Adam sampai tertido-tido letih...letak dia dalam carrier dia isap-isap pulak benda alah tu..abis basah (beli terus pakai carrier tu..adam tak nak dok dlm stroller..dia nak tgk org)..jalan punya jalan penat & lapar pulak..pegi Kluang Station..mama makan Kluang Mee Siam & Babah makan Nasi Ayam Merah...errkkkkk kenyang....

Abang suggest pegi umah Kak Siti (my eldest sister) kat Putra Perdana Puchong...call dia, set...keluar OU pegi Puchong pulak..Adam melompat-lompat main dalam keta...lenguh betul pegang dia..rasa nak tercabut tangan ni...sampai sana dok dalam 2 jam...pastu balik.....dari Puchong balik Ampang jalan clear, half an hour sampai dah...

Balik Adam terus masuk buai..tido...mama & babah kemaskan barang-barang yang di shopping dari ssturday..penuh bilik ngan diapers adam...pastu kitorang keletihan...tak masak pun..masak maggi je...

Urgghhhh penat giler weekend kali ni...sekian wassalam...penat taip dh ni...

3 comments:

okinokiyo said...

mazz...ko punya weekend lgi penat dr aku..huhu..penat giler aku baca.aku kalau gi OU tu tak gi mana dah.duduk situ sampai penat..

ohh pakai pink jugak..jeles la tu.heheh

mazzuana said...

ko penat baca aku penat taip...tapi sekali sekala best gak main rebut-rebut ni....sabtu ni aku nak gi beli lagi baju hallmark tu, aku nak snap pics baju tu pun tak larat ler...

Anonymous said...

http://markonzo.edu turcinovic http://blog.tellurideskiresort.com/members/zocor-side-effects.aspx http://www.netknowledgenow.com/members/Valium-Without-Prescription-Here.aspx pesic http://aviary.com/artists/protonix http://profiles.friendster.com/levaquin#moreabout http://www.netknowledgenow.com/members/Xanax-Without-Prescription-Here.aspx http://www.netknowledgenow.com/members/prevacid-side-effects.aspx