Wednesday, October 14, 2009

Sakit apa ni ek?

Lately my right hand frequently feels numb and sharp pain especially when it is in resting position. tengah google apakah jenis penyakit ni tapi tak jumpa lagi. Tak tau nak taip suitable keywords. Ada my fren yang penanh kena this kind of sakit tapi lupa apa nama dia ek. Then the cure is operation Even it is only a small operation but it may cost u aroung 5000++ ye puan-puan. For me, duit tak jadi masalah sebab me gomen servant boleh amek GL saje, tapi takut tu melebihi segala rasa yang lain..heheheh

So, sekarang bila malam je me tampal koyok and sapu yoko-yoko..baru lega. pegi klinik panel dia kata excessive use of hand muscle. Huhuuhu iye ke? Bukan apa takut jugak as my mom felt the same thing when she was diagnose with high blood pressure then lead her to have stroke attack and as a result kaki, tangan belah kanan my mom dah tak kuat lagi....takut...sebab high blood pressure ni inherit disease.

Nak kena pegi pakar la nampaknya...sebab klinik-klinik biasa ni kengkadang nak cepat je, and one more doktor2 nya banyak yang general practice, so kalau pakar diorang check thorough sikit. Hmmm...bila la nak pegi.

4 comments:

eZa said...

yang urat tersepit tuh ke eh?
get well soon ;)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

rasanyer kena syndrom terowong .. bahasa ingeris karpel tunnel syndrom kalau x silap

Siti Mazzuana said...

hmmm itu la..google kat internet carpal tunnel syndrome...

yurn said...

i think pun carpal tunnel synd.. yang aku kena dulu de'quarvein kat ibu jari..