Tuesday, October 27, 2009

Alhamdulillah

My father will depart for his pilgrimage on this coming Thursday.

Alhamdulillah. He is very very happy when tabung haji call him on 14th October to tell that he's being chosen for this season. Tapi banyak gak dugaannya. I tried to call tabung haji several time after we went to tabung haji on the 15th october to pass the passport for visa application. They told us to wait for 5 days for visa's approval. Since they told us to wait, there we wait patiently. Sekali on 19th i called, one nice lady told me that his visa was not approved yet. Tunggu lagi. On the morning o 23rd October, call again after hundred attempts (serious hundred ok!) baru managed to get someone over the phone. Sekali tu dengan excitednya that guy told me to write the departure details, he told me that " Ayaha puan dikehendaki melapor diri di Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya pada ukul 3.30 pg,then he paused...' sambung balik..'hari ni la puan...pagi tadi'...i was like...haaaa?????? nak juling bijik mata tersembul keluar semua...pagi tadi???? mana dapat surat ke phone call ke bgtau to depart that soon????? Aiyak...

Terus je aku capai kunci keta berdesup nak pegi Pejabat Tabung Haji Wilayah, then makcik at TH Wilayah tu told me to call this this number at HQ TH Jln Tun Razak. Aku kol, managed to get his secretary, she advised me to come over the counter at tingkat 30, terus je menuju ke Jln Tun Razak. Asked cik abang to get ayah's medical check up report and the buku kesihatan bakal haji at Klinik Kita Desa Pandan. Nasib baik dah siap medical check up semua, kalo tak?????? nak tunggu result pathology je dah dua-tiga hari...So, tunggu giliran kat tingkat 30. Cakap ngan staff tu bebaik je sebab she was so nice and keep smiling. Tak jadik marah. She admit that there was an error. And finally, dapat tarikh baru iaitu at 29th October 2009. Last Sunday buat kenduri doa selamat. And sekarang ni aku nak gi Mydin Mall nak gi beli barang-barang tambahan dia. Ihram semua dah siap beli dah.

This coming friday insyaallah my father akan berangkat ke Tanah Suci Mekah. Penerbangan balik on 12.12.2009. Insya allah.

AYAH..MAZ DOAKAN AYAH AKAN SENTIASA SIHAT DAN DAPAT BERIBADAT SEPENUH HATI DI SANA...SEMOGA DAPAT HAJI YANG MABRUR NANTI.

2 comments:

yurn said...

kirim salam kat ayah ko ye mazz.. ingat lagi ke ntah kat aku hehe.. moga selamat pergi dan kembali serta mendapat haji yang mabrur. mak tak ikut skali ke?

Siti Mazzuana said...

mak aku tak ikut sekali..tak sihat sangat, since dia kena stroke 2004, right side of her dah tak kuat...my parents ingat lagi kat ko la...