Monday, August 13, 2007

Adam's Trip To Kuantan

Last Friday took a day off to attend one of my best friends during college years wedding in Felda Sg Panching Utara, Kuantan. Before that sempat lagi pegi Sogo (on Thursday) beli toys Lamaze Adam & baju hallmark kaler ijau....beli bib Lollipop 2...Adam's travel kit toiletries...
New Bib..orange in colour

Since I never been to Kuantan before and so did abang, menggelabah la sikit bila sampai sana...luckily I terror bab-bab navigating a journey nih...hahah confident bangat arah abang suruh terus-terus, masuk kiri-masuk kanan..nasib baik sampai...

Adam pulak all the way tido jer...bangun pun kejap-kejap..so we stayed ni Sri Malaysia Hotel since my booking in Hyatt or Vistana was unseccessful...not bad la. At first i booked a standard room but abang said that the room which consist of 1 double bed (queen size) wasn't comfortable enough. The room is not so spacious for us as we brought Adam's craddle and other things....so end up with upgrading the room to family room...then abang had his own single bed to sleep..(mama ngan adam dah conquer katil besar)...at Kuantan i had a chance to meet my BFF and her daughter, Nur Aisyah..(Met for the 1st time even she is 5+ months old)..Adam bila tgk Aisyah air liur lagi la meleleh...hehehehhehe....gatttaaallll....Abang had his dinner on bed (ngada-ngada nak order room service :P) while me makan nasik ayam tapau petang tadi tu....


Doze off...penat naik keta


Mama & Adam, Nani & Aisyah

The next day, heading to the kenduri, Yah (the bride) pakai baju ungu yang sangat cantik kalernyer...Adam tak nangis pun even hari tu bawah khemah sangatla panas...senyum2 je...control ensem depan pempuan...but parents yang tak tahan panas, so balik la....around 2 we enter the LPT and heading to KL....arrive at 4.10pm, straight to Tesco..beli barang dapur....
sampai umah kul 6 camtu...abang 2 kali la turun naik bawak barang-barang yang banyak tak hengat tu...

Ni la pengantinnyer...Aziah & Alnizam

Adam mama mandikan then terus tido lepas minum susu..mama sangat la baik malam itu lalu memasak dinner...tapi kul 9 dalam setgh jam lepas makan aku dah tido...ahhh lantak la nak gemuk pun..penat bangat neh!

Sekian la sajer ceritaku pada kali ini....

4 comments:

okinokiyo said...

mazz, ko biar benar.letih plak aku baca..tak penat ke adam??aku rasa kalau aku, aku yg demam...

Mama Aisyah said...
This comment has been removed by the author.
Mama Aisyah said...

yah dah kawin?? alhamdulillah, though tak dapat invitation pun...huhu... anyway, thanx sebab upload gambo ko ngan nani...elelele, comeynyer nur aisyah... cute2.... patut la adam terliur jadiknyer...hihi, jangan mare, gurau2 jer...

mazzuana said...

Mai-Aku tgk muka Adam mmg cam penat je..masa kat tesco tu siap tido-tido lagi...mak bapak Adam yang tak reti penat kot...heheheh

Eja- Anak nani putih melepak, tu yang Adam tgk meleleh je tu...mesti yah tak de no fon ko tu...