Friday, September 30, 2011

Finally

akhirnya dapat gak aku tablet pc. Aku tak beli ipad sebab aku x reti guna product apple. Hahahahaha lagipun hati dah jatuh cinta dgn galaxy tab 10.1 ni.....

Lepas tu skrg tgh busy kemas rumah sebab aku buat interior renovation. Cat baru, pasang built in cabinets dlm bilik sekali dengan study desk, refurnish bilik encik adam, pasang laminated timber flooring, and pasang decostone kat entrance area andbalcony. Last but not least buat sikit landscape works. Takdela tanam rumput ke pokok ke hape, juat beli pasu tempayan nak letak kiambang and batu2 kecik susun keliling pasu tempayan tu.

Mak aku membebel gak apsal beriya buat cantik2 rumah...bengang la jugak kan tapi aku explain yang aku x rasa aku mampu nk beli rumah lain. Dah sgt selesa dgn rumah ni and aku rasa sgt financial freedom dgn amount monthly repayment utk rumah kecik aku ni. Kalau la one day ada rezeki beli rumah lain and jual rumah ni of course value jadik lain....skrg ni pun rumah gondol x renovate apa pun dh increase 60% dari harga beli dulu.....

So starting next week hari selasa org tile dtg buat keje, weekend ni aku jadik bob the builder gi beli cement, tile bagai. Aku byr upah je sebab barang semua aku beli sendiri.....habis tiling works org cabinet dtg then esok tu org floor. The nest week tu pulak pasang aircond bilik adam dgn ganti balik lampu2 dalam bilik, hall semua. Dh siap tu baru aku boleh dok diam.

Ni encik adam tido, dia x g skolah arini sbb aku x larat nak hantar dia. Kalau dia celik mana aku dpt guna tab ni..dia kemain laju lagi mendownload game.

Oklah sementara dia tico aku nak smbhyg dulu, kang dia bangun aku smbhyg pun jadi x khusyuk. Till next time, babai adios amigos.

2 comments:

Anonymous said...

Hi Mazzuana,
I pun sekarang tengah cari orang nak upah pasang laminated flooring.

I punya rumah sekarangni sebenarnya dah pasang laminated sejak 6 tahun lalu. Tapi sebab nak buat renovation.. I nak bongkar balik laminated skrg dan nak pasang balik + laminated floor baru utk ruang extra yg ditambah.

Berapa upah you hire orang yang nak pasang your laminated floor? Barang you beli sendiri ke?

Thanks..Mona

IBU PUSPITA said...


Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI